Gość

Gryczanka – wzmacnia nerki

» Artykuł z cyklu » Przepisy - kulinarne

8 łyżek kaszy gryczanej

8 łyżek soczewicy

6 marchewek

4 łyżki suszonego skrzypu lub garść świeżego

3 litry wody

4 łyżki oleju lnianego (musi być naprawdę świeży)

Natka pietruszki, koper

Kaszę, marchewki, soczewice i skrzyp wsypać do garnka, wlać wodę, dodać słoneczną sól i ziołowe przyprawy do smaku. Zagotować, a następnie na małym ogniu gotować 20minut. Wlać olej, zagotować. Zupę posypać drobno krojona zieleniną. Spożywać ciepłą nawet 3 razy dziennie.

Na podstawie: Stefanii Korżawskiej

Artykuły » Przepisy - kulinarnePiątek 19 czerwca 2020

Przepisy - kulinarne

strzałka do góry
Ładuję stronę ...